JEN: LCHF lover

2011-08-10 ♥ 22:42:11

I DIG IT DEEP.

Dagens LCHF:
Frulle: 2 ägg med lite salt - mums.


Lunch: Höstgryta med broccoli.
Kvällsmat: ben and jerry coconutterly fair (hehe okej detta var kanske inte helt o hållet LCHF) - den är riktigt riktigt god dock. Chokladglass med kokos..gaah jag älskar verkligen kokos, haha. KOKOSMANIA.

Vet dock inte vad jag ska äta imorgon till lunch för jag har verkligen inte orkat laga nåt idag. Men imorgonkväll blir det köttfärsslimpa för det har L önskat. Ska försöka att hålla mig borta från potatisen och lingonsylten, men den rätten är ju så god MED det. Hiihi.......

TRÄNING: 15 minuters (varav 5 min är uppförsbacke) cykling om dagen. Igår cyklade jag till stan också för att träffa SUL, det är nice att cykla!

See ya later siztaaaahhsss.

PS. FU; jag gillar din/er tjuvstart ;)
PS2. ERI: Du är duktig, promenerar mycket.


ERI: vecka 32

2011-08-08 ♥ 18:55:48

Måndag: Promenad 35 + 45 min.

Det tråkiga är att vägen nerför backen kantas av en död svart katt, vilket gör att jag måste gå över på andra sidan vägen. Så när jag ska gå hem så föredrar jag att ta bussen, eller en omväg runt Maxi-hållet istället. Men motion har jag fått.

Mat som är värt att notera: Keso Naturell Lätt med Kokosyoghurt. Det var en... intressant smak ska sägas. Inte alls dåligt, men kanske ska testa det med Keso Ananas Passion nästa gång istället...

FU: Tjuvstart :)

2011-08-07 ♥ 22:50:28

Ja, tanken var ju att sätta igång med Maten imorgon. Men det kändes så spännande så jag har tjuvstartat idag :). Mag har givetvis hjälpt till med det. Han är nästan mer hjärntvättad än jag. Människan har till och med hunnit med att baka bröd! Som sagt, det har alltså tjuvstartats idag. Det betyder att vi inte strikt har hållit oss till Maten, utan "fuskat" en hel del. Men det väsentliga är väl inte att bekänna sina synder (dvs berätta om fusket), utan att helt enkelt fokusera på Maten. Så här kommer beskrivningen av vår lunch och middag (lite inspiration för dig kanske, Jen). Tyvärr har tekniken inte hunnit ikapp mig, så det blir inga bilder.
Lunch: Äggröra med avokado (inspirerad av kokboken jag fick låna av Jen)
5 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 skivad lök
salt och peppar
Vispa ihop allt utom löken. Fräs löken i smör. Höll över det andra och rör tills allt stelnat.
Servera med två avokadohalvor (funkar som potatis).
Detta räckte och blev över för mig och Mag.
Middag: Pajfyllning med spenat och chevré (också inspirerad av kokboken)
Hackad fryst spenat (mängd bestäms av kocken, jag tog rätt mycket)
3 mellanfinhackade vitlöksklyftor
1 paket bacontärningar
Smör att steka i (jag hade i väldigt mycket smör)
Soltorkade tomater (en hög, typ det som fanns kvar i burken)
Basilika (vi använde färsk, ca 10 blad (också det som fanns kvar) men jag tror att torkad basilika funkar lika bra)
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
96 g chevré (Mag tog hälften av den chevrén vi köpt och eftersom den vägde 192 g så....)
Riven prästost (hällde på så det täckte det som låg under)
Vitlök, spenat och bacontärningar frästes i smör tills spenaten och bacontärningarna var helt tinade och hela röran var varm. Ägg vispades lätt ihop med vispgrädde, salt och peppar. De strimlade soltorkade tomaterna lades underst i en smord form, därefter spenatfräset, ovanpå det smulades chevréosten och ströddes hackade basilikablad över, sedan täckte vi alltihopa med den rivna osten och sist hälldes ägg-gräddröran över. Jag plattade till det med en gaffel för att ytan skulle bli jämn och fin. Sen var det bara att vänta på att den skulle gotta sig 30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Vi åt detta med en yoghurtröra gjord på strimlad purjolök och gurka, lite salt, svartpeppar och olivolja i turkisk yoghurt. Mag åt dessutom en bit av sitt nybakta fröbröd.
Vi blev ordentligt mätta av detta, trots att bara hälften av "pajen" gick åt. Gillar man inte chevré kan man ju ta bort det eller byta det mot några klickar mjukost av någon slag, t ex baconost. Det blir säkert lika gott. Jag kommer definitivt att testa det!

RSS 2.0