FU: Tjuvstart :)

2011-08-07 ♥ 22:50:28

Ja, tanken var ju att sätta igång med Maten imorgon. Men det kändes så spännande så jag har tjuvstartat idag :). Mag har givetvis hjälpt till med det. Han är nästan mer hjärntvättad än jag. Människan har till och med hunnit med att baka bröd! Som sagt, det har alltså tjuvstartats idag. Det betyder att vi inte strikt har hållit oss till Maten, utan "fuskat" en hel del. Men det väsentliga är väl inte att bekänna sina synder (dvs berätta om fusket), utan att helt enkelt fokusera på Maten. Så här kommer beskrivningen av vår lunch och middag (lite inspiration för dig kanske, Jen). Tyvärr har tekniken inte hunnit ikapp mig, så det blir inga bilder.
Lunch: Äggröra med avokado (inspirerad av kokboken jag fick låna av Jen)
5 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 skivad lök
salt och peppar
Vispa ihop allt utom löken. Fräs löken i smör. Höll över det andra och rör tills allt stelnat.
Servera med två avokadohalvor (funkar som potatis).
Detta räckte och blev över för mig och Mag.
Middag: Pajfyllning med spenat och chevré (också inspirerad av kokboken)
Hackad fryst spenat (mängd bestäms av kocken, jag tog rätt mycket)
3 mellanfinhackade vitlöksklyftor
1 paket bacontärningar
Smör att steka i (jag hade i väldigt mycket smör)
Soltorkade tomater (en hög, typ det som fanns kvar i burken)
Basilika (vi använde färsk, ca 10 blad (också det som fanns kvar) men jag tror att torkad basilika funkar lika bra)
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
96 g chevré (Mag tog hälften av den chevrén vi köpt och eftersom den vägde 192 g så....)
Riven prästost (hällde på så det täckte det som låg under)
Vitlök, spenat och bacontärningar frästes i smör tills spenaten och bacontärningarna var helt tinade och hela röran var varm. Ägg vispades lätt ihop med vispgrädde, salt och peppar. De strimlade soltorkade tomaterna lades underst i en smord form, därefter spenatfräset, ovanpå det smulades chevréosten och ströddes hackade basilikablad över, sedan täckte vi alltihopa med den rivna osten och sist hälldes ägg-gräddröran över. Jag plattade till det med en gaffel för att ytan skulle bli jämn och fin. Sen var det bara att vänta på att den skulle gotta sig 30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Vi åt detta med en yoghurtröra gjord på strimlad purjolök och gurka, lite salt, svartpeppar och olivolja i turkisk yoghurt. Mag åt dessutom en bit av sitt nybakta fröbröd.
Vi blev ordentligt mätta av detta, trots att bara hälften av "pajen" gick åt. Gillar man inte chevré kan man ju ta bort det eller byta det mot några klickar mjukost av någon slag, t ex baconost. Det blir säkert lika gott. Jag kommer definitivt att testa det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0